Fennopäivät helmikuussa 2018, kolme päivää. Lue tapahtumasta.

Fennopäivät helmikuussa 2018, kolme päivää. Lue tapahtumasta.

Itsenäiset Fenno-optikot hakevat kollegiaalista tukea ja ammattitaitoonsa lisää tehoa Fenno päiviltä. Kaksi kertaa vuodessa yrittäjät tapaavat toisensa, vaihtavat kuulumiset ja ovat innokkaasti mukana kehittämässä Fenno optiikkaa.

Voit kuvitella, mikä iloisten äänten sekamelska täyttää hotelliaulan, kun toisilleen tutut fennolaiset saapuvat eri puolilta Suomea yhteisen viikonlopun viettoon. Optikon on mukava kuulua Fenno perheeseen. Ja heitä on jo noin sata.

MISTÄ ON KYSE?

Päivä on täynnä asiatuntijaluentoja, ja tietomäärän kasvattamisesta vastaavat saksalaisen Rodenstock brändimerkin huippuluennoitsijat. Uusia silmälasilinssejä ja linssien pinnoitteita tulee markkinoille useaan otteeseen vuoden aikana, ja jotta niiden ominaisuudet olisivat tiedossa, on käytävä kouluttautumassa.

Kun Rodenstock tuottaa esim. upeat, uudet peilipinnat silmälasilinsseihin, Fenno optikko saa tiedon nopeasti. Ja hän osaa suositella viimeisimmät hienoudet asiakkaalle. Tänä keväänä on tulossa paljon mielenkiintoisia uutuuksia, sen kuulimme Fenno päivillä.

Optikon ammatti on laillistettu ammatti ja ammattitaidon ylläpitämistä edellyttää terveydenhuollon laki. Fennolaisilla on osoittaa, että ammattitaito on ajantasalla ja lakipykälien vaatimukset kunnossa.

MITÄ MUUTA OPITAAN?

Fennon koulutuspäivien aikana on opinpajoja, jossa harjoitellaan pienryhmissä viimeisintä näöntutkimistekniikkaa, tutustutaan uusiin laitteisiin tai vaihdetaan kokemuksia muiden fennolaisten kanssa ja opitaan paljon uutta. Yksi fennolainen jakaa muille osaamistaan. Koulutuksessa ei olla vain läsnä osallistumassa vaan jokainen lisää osaamistaan ja parantaa ammattitaitoaan.

FENNOLIIKKEEN KEHYSVALIKOIMA

Vaan eivät jää muotiasiatkaan Fenno päivillä paitsioon. Suuressa silmälasikehysten näyttelyssä on liki sadan pöytäpinnan täydeltä brändi silmälasikehyksiä. Toinen toistaan kauniimpaa, värikkäämpää tai erilaisempaa. Kun useampi kehysmallisto on kerralla esillä, on helppo nähdä, mikä muoto tai väri on muotia. Kehysvalikoimien ja brändimerkkien välissä puikkelehtii kymmenittäin kehysmuodista kiinnostuneita fennolaisia tekemässä ostoja, jotta olisi myydä asiakkaalle jotakin herkullista ja ainutlaatuista.

Fenno optikko voi henkilöstönsä kanssa valita ja ostaa vaikka jokaiselle asiakkaalleen yhden sopivimman kehyksen. Varsin tuttu lausahdus valtaisan kehysvalikoiman äärellä onkin ”Hei, tässä on meidän Xxx Zzzz asiakkaalle sopiva kehys. Just nappiin. Tilataan tämä hänelle.” Ja sama toistuu usean kehysmallin kohdalla ja useamman Fenno optikon suusta. Asiakkaalle haetaan ainutkertaista kehystä yksin kappalein. Räätälöityä hommaa, siis.

Löydä lähin optikkosi

Vieraile lähimmässä Fenno Optikkoliikkeessä ja asiantuntijamme mielellään auttavat sinua näkemisen asioissa.