Näin hoidat silmälasejasi

Silmälasien huolellinen hoitaminen vaikuttaa huomattavasti niiden käyttöikään.

Pese linssit päivittäin juoksevalla vedellä tai erityisellä linssien puhdistusvaahdolla. Kuivaa ne kevyesti puhtaalla kankaalla tai mikrokuituliinalla, joka on erityisesti linssien puhdistamiseen tarkoitettu pehmeä ja nukkaamaton pyyhe. Älä koskaan puhdista linssejä kuivina.

Vältä silmälasejasi joutumista liian lähelle kuumaa, koska kuumuus saattaa vahingoittaa linssien pinnoitetta; esimerkiksi takkatuli, uuni tai astianpesukoneen höyry. Älä myöskään mene silmälasit päässä kuumaan saunaan tai jätä silmälasejasi auton kojelaudan päälle. Pinnoitetut muovilinssit eivät siedä yli +80 asteen lämpötiloja.

Älä koskaan aseta silmälasejasi lepäämään niin, että linssien pinnat ovat esimerkiksi pöytää tai muuta kovaa pintaa vasten, jolloin ne voivat naarmuuntua. Kun et käytä silmälasejasi, pidä ne puhtaassa silmälasikotelossa.

Käsittele silmälaseja huolellisesti. Laita lasit päähän ja ota ne pois aina molemmin käsin. Jos työnnät silmälaseja usein päälaelle, kehysten saranat voivat löystyä. Tuo silmälasisi tarvittaessa Fenno-optikolle, joka tarkastaa silmälasiesi kunnon.

Löydä lähin optikkosi

Vieraile lähimmässä Fenno Optikkoliikkeessä ja asiantuntijamme mielellään auttavat sinua näkemisen asioissa.